willemijn website banner.jpg
 

Vier het Leven

Vier het Leven is 25 jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte initiatie momenten te vieren.
Deze initiatie rituelen zijn gebaseerd op de oorspronkelijke wijsheid en spiritualiteit zoals die bij de natuurvolken te vinden waren.
De Vier staat ook voor de vier windrichtingen en de vier elementen aarde water vuur en lucht.

Na een slapend bestaan is er recentelijk door een aantal betrokken leden nieuw leven geblazen in Vier het Leven.
Dit is bekrachtigd op 15 maart 2021 met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel als zijnde kerkelijk genootschap.
 

Aanbod

 

Vier het Leven organiseert bijeenkomsten waarin het leven met al haar ups en downs gevierd wordt. Wij doen dat middels dans, ceremonie, ritueel en gebed.
Dit zijn van oudsher manieren om verbinding te maken met iets dat groter is dan onszelf. God, Spirit, Universum…in verschillende culturen zijn er verschillende namen en interpretaties aan gegeven. Dansen in een groep is voor ons de centrale oefening waardoor wij contact maken met deze levensvonk.

Naast de wekelijkse Body Prayer waarin we bidden met het lijf, zijn er ook de speciale bijeenkomsten rondom belangrijke momenten in het jaar. Zo is daar ‘Wheel of Life’, een cyclus van 4 weekenden, door het jaar heen gepland rondom de verandering van de seizoenen.

Daarnaast is het mogelijk om individuele ondersteuning te krijgen tijdens belangrijke transities in het leven: De initiatie rituelen.
Dit kan een feestelijke ceremonie ter verwelkoming of bekrachtiging zijn, bij bijvoorbeeld een geboorte of een huwelijk. Het kan ook emotionele support zijn bij bijvoorbeeld ziekte, burn out, scheiding, helen van traumatische gebeurtenissen en/of rouw en verlies begeleiding.

 

 

Wie

 

Op dit moment worden de ceremonies en bijeenkomsten begeleid door Willemijn de Dreu. Zij is onlangs door Vier het Leven gevraagd om dit te doen en ze doet dat met hart en ziel.

Willemijn is opgegroeid als dominees dochter, Spirit is altijd een belangrijke en vanzelfsprekende aanwezigheid in haar leven geweest. Tijdens de dans die ze begeleidt is het gemak voelbaar waarmee ze verbinding maakt tussen verschillende werelden. Ze doet dit met beide benen op de grond en stevige dansbeats.

Willemijn is opgeleid als theaterdocent, dansdocent in de 5Ritmes en OpenFloor, Systemic Ritual opsteller en Trauma heling therapeut. Verder heeft ze veel ervaring met sjamanistische rituelen, zweethutten, vuurceremonies, vision quest, etc.
Zij Viert en danst het Leven met overgave.

Voor meer informatie over Willemijn en haar aanbod: Willemijndedreu.com

Ervaringen

Elke keer wanneer ik een viering bij Willemijn bezoek, kom ik er als een lichter en gelukkiger mens vandaan. Het respect en de diepgang waarmee de ceremoniën plaatsvinden raken mij diep. Ik realiseer me wat werkelijk belangrijk is in mijn leven.
 

Kees Brons

Het volgen van de  the wheel of life cyclus is een goede gewoonte geworden. Zo fijn om met anderen samen te komen en stil te staan bij de wisseling van de seizoenen in de natuur en in mijzelf. Willemijn doet dit al zoveel jaren en dat merk ik goed, haar begeleiding is krachtig en gevoelig tegelijk. Dat vindt ik heel mooi.    
 

Desie Gerritsen     

Bij Willemijn dans en vier ik mijn levenskracht, met alle lachen en tranen die daarbij horen. Ik dans mijn vreugde en kracht, mijn angst en pijn. Alles krijgt adem, ruimte en beweging. Ik vier mijn wezen en ik vier mijn lichaam, dat aan alles wat er in mij is zo prachtig uitdrukking kan geven. Ik herbron, kom tot leven, kom tot mezelf. Willemijn schept met haar muziek en warme aanwezigheid een bedding waarin ik me kan laten meevoeren. Ik  geniet van haar kunde en ervaring en van haar  zorgvuldige begeleiding vanuit volkomen gelijkwaardigheid. 
 

Tara Notenbomer

Dans is voor mij de verbinding tussen het aardse en het spirituele. Iedere keer opnieuw weer een helende reis door het lichaam.

De begeleiding van Willemijn is bijzonder afgestemd, een ware muziek alchemiste. Hierdoor is het mogelijk om onontdekte hoekjes van het zelf te belichten, mee te spelen en uit te dagen andere vormen aan te nemen. 

Om zo steeds verder te dansen in het leven.

Hannah  

wille.jpg

Lid Worden
Door lid te zijn krijg je een nieuwsbrief en support je Vier het Leven.

 

Dank je!

 
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen